Tjuvkik in i nån annans liv

I bergen över Chiang Rai bor flera olika "hilltribes" (hur översätter man det?) Vi besökte byarna Lisu och Lahu. Det var en helt vanlig tisdageftermiddag, så de äldre barnen var i skolan och männen ute vid odlingarna, kvar i byn var främst kvinnor och småbarn. 

Det var fint. Stillsamt. De levde sina liv - några byggde på ett nytt hus, och i hyddan på bild nr 2 skymtade vi en öppen eld där det lagades mat. Guiden köpte en påse godis som han delade ut till barnen vi träffade. Jag visste inte riktigt vad jag skulle tycka om det? Kändes lite tveksamt, särskilt eftersom att jag genast drog paralleller till att vi fått varsin påse frukt att mata elefanterna med tidigare under dagen. Det blir ju en märklig situation, att vi liksom kommer dit för att "titta på dem". 

Jag vet inte. Men de verkade inte direkt störda av vårt besök, och det var ju bara vi tre + guiden. En äldre kvinna bjöd på minibananer och te (varmt vatten med hösmak).


Kommentarer
Postat av: Anonym

Åhhhh vilka gullisar. Kul Siri- otroligt vad ni får vara med om. Puss från mostis

2015-01-21 @ 16:33:42
Postat av: Moster Annanym

Du! var int en av di där sma sorkar Malte...?? Så kul att läsa din blogg Siri! Bekvämt och bra att resa med, sittande här vid köksbordet. Kramis från moster A

2015-01-22 @ 23:17:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0