Thaimout och skype till Chiang Rai

Nu är klockan 02 här och bara 20 hemma hos er. Vår första kväll på Lanta blev bra. Promenerade längs stranden och satte oss sedan för att äta på strandbaren "thaimout". Det var så fint där, med musik och solnedgång. Vi satt mest bara tysta.

När vi kom tillbaka till hostelet satt föreståndaren Max där tillsammans med irlänska Kiera. Hon har bott här i några dagar och på något märkligt sätt har de två utvecklat sitt eget språk. Kiera blir tolken mellan Max och de andra gästerna som kommer till guesthouset. Hon förklarade för oss att Max kom hit för åtta dagar sedan, från Chiang Rai i norr. (Staden vi kanske tänkte åka till för att korsa gränsen till Laos) Han hade sett en annons i någon tidning och ringt upp managern, och sedan fick han åka hit för att starta upp stället. Han städade alltihop på en dag och öppnade för gäster för en vecka sedan. Själv bor han i ett tält på balkongen. Han tycker att det är väldigt roligt att umgås med oss gäster och han skypade hem till familjen i Chiang Rai för att visa upp oss.

Kiera är extremt social. Hennes man är fiskare och kommer från Alaska. Han är mer av det folkskygga slaget, så när Kiera sitter i receptionen i timtal och pratar med oss eller Max, då håller sig maken på rummet. Men jag som svensk känner att jag kan relatera mer till honom egentligen.

Vår gymnasiekompis Carl är här på Koh Lanta och bor på stället vägg i vägg, så plötsligt stod han bara där utanför dörren. Det blev en kväll tillsammans med Max, Kiera, Carl, hans nya vänner, en australiensisk kille och en finsk tjej som bor på vårt guesthouse.

God natt! 

Kommentarer
Postat av: Mami

Bra start! 😘

2015-01-10 @ 21:38:29
Postat av: Helena

Jättroligt att läsa din blogg!

2015-01-11 @ 22:15:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0