Mitt i ingenstans

06:20 i gårmorse lämnade vi vårt guesthouse i Chiang Rai. Efter två timmars minibussfärd var vi framme i Thailändska gränsstaden Chiang Khong. Där fick vi stämpla ut oss från landet och fixa foton till visum. I buss åkte vi sedan över floden till Laos (Och på bussen satt en thailändsk kvinna som gick bananas och började ta selfies med oss och sjunga nåt på thai.)

Vid tolv hoppade vi på den Slow Boat som ska ta oss längs Mekongfloden till Luang Prabang. Ett bergigt landskap, och titt som tätt kommer små byar med bambuhyddor. Jag har läst att många av dessa byar helt saknar elektricitet, och inte kan nås på annat sätt än via floden. Det är lätt att förstå när man ser dem. Mitt i ingenting står plötsligt en liten pojke och man tänker "VAD gör du DÄR?". Och sen ser man kanske en liten, liten stig. Och lite längre bort dyker några bambuhyddor upp. 

Landskapet var sig väldigt likt längsmed hela vägen, så man blev nästan lite "avtrubbad". Jaha, ett till berg, en till liten folksamling som tvättar kläder eller fiskar i floden. Jag fick liksom ständigt påminna mig själv om att reflektera över det jag såg - de lever faktiskt här. Mitt i ingenstans.

Nu är klockan sju och vi har just beställt in frukost. I natt har vi bott i Pakbang, den enda "moderna" by vi sett längs vägen. Klockan nio åker vi vidare och framåt eftermiddagen är vi framme.
Kommentarer
Postat av: Mamma Eva

Målande och spännande. Tack Siri 💗

2015-01-22 @ 04:31:38
Postat av: Helena

Vilken resa! Vi är avundsjuka så in i gråa Norden! Tänk att sväva fram i detta landskap, dofter, ljus, människor - vilket liv!
Vi njuter lite genom er! Lycka till! Njut! Kram Susanna från Godringarna.

2015-01-22 @ 19:47:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0