Det finns mer än ett sätt att göra rätt

Sleeping bus till Vang Vieng. Avgick 20:30 igårkväll och skulle vara framme 05:30 imorse. Det var fräscht och mysigt, och jag sov lite till och från hela natten.

Vaknade vid 04:30 och tänkte att "Nu är det bara en timme kvar, lika bra att hålla sig vaken så man inte missar att kliva av."
Den var framme först klockan sex, alla klev av och vi tog en lokalbuss in till centrum. Det såg inte ut som jag tänkt mig. Vi hade hört att Vang Vieng var ännu mindre än Luang Prabang som vi kom ifrån. I Lonely Planet hade jag läst att man skulle "gå västerut och sedan svänga höger" så skulle man nå den lilla huvudgatan med alla guesthouses och restauranger. Nu åkte och åkte vi. Försökte hitta skyltar eller restaurangnamn som innehöll "Vang Vieng", men såg inte en enda. Till slut såg jag däremot ett par styckna med "Vientiane", vilket bekräftade det jag redan börjat ana. 

Så - nu råkade vi visst hamna i huvudstaden istället! Tanken var att vi skulle ta oss hit efter Vang Vieng. Vi har tagit in på ett hostel för 2 nätter i alla fall, och så får vi väl se hur vi gör sen. Ingen större skada skedd!
Susanna vaknade tydligen av att vi stod stilla och busschauffören ropade något vid 03:30, så Vang Vieng ligger nog bara ett par timmar härifrån.
Kommentarer
Postat av: Helena

Jag följer ert nomadliv på kartan. Jättekul! Blir alltid så glad när det är ett nytt inlägg. Här hemma har det inte hänt nåt, jo förresten, min sjuka höna har börjat stappla fram lite försiktigt så det kanske finns hopp. Hej hopp!

Svar: Heja hönan!!!
Siri Langland

2015-01-27 @ 10:41:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0