Vid slutet av stranden

På vår väg till hamnen i gårkväll promenerade vi längs stranden tills den tog slut. Allra längst bort låg hus som förmodligen byggs om till hotell/bungalows. Och på andra sidan om en mur låg vietnamesernas hus på pålar i vattnet. Några vietnamesiska barn hade börjat leka med ett rep som en kille spänt mellan två palmer för att gå på lina.

Vi pratade om det igår, hur mycket vietnameser det faktiskt är. Inte alls som på de Thailändska turistorterna, där västerlänningarna verkligen dominerar. Men t ex i gårkväll när vi gick längsmed "night market" som faktiskt är en turistmarknad, även där var det en klar majoritet vietnameser som gick och strosade.
Sen är det klart att nyåret också påverkar. Nu är alla lediga och har tid att gå omkring på stan med släkt och vänner, men ändå. Det märks på barnen också, hur de fortfarande tycker att vi är spännande. 2-4åringar testar ofta att slänga ur sig ett "Helloo!!" till oss turister och blir alltid lika förtjusta när det resulterar i ett "Hello!" tillbaka. Det är roligt. Jag tycker mig kunna se i deras blick att dom ser på oss lite som leksaker i de där stunderna, eller som hundar som svarar på kommando. Det trivs jag men. Det är ju vi som är på besök hos dem.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0