Och så fortsatte nyårsafton på Phu Quoc

Efter en 45 minuters-flygning landade vi på Phu Quoc vid sextiden igårkväll. Ön sägs vara "som Phuket för 30 år sedan". Det känns som att vi ska kunna trivas. Just nu bor vi på ett guesthouse en bit upp från stranden, men imorgon flyttar vi till en bungalow precis vid vattnet. Det är alltid lättast att hitta trevligt (och hyfsat billigt) boende när man väl är på plats, men med tanke på högtrycket runt nyår ville vi boka första natten i förväg.

Igårkväll käkade vi middag på en restaurang vid vattnet. Vid tiotiden sprang vi (och all personal) ut på gatan för att se raketerna, och när klockan närmade sig tolv tände de en eld på stranden.

Och på stan drog grupper av barn och ungdomar omkring, utklädda med drakdräkt eller i gulröda kläder och spelandes trumma. Titt som tätt rusade de in på en gård eller i en butik och startade nåt slags vilt trummande skådespel. Vi kollade bl.a. på ett där en pojke försökte dräpa draken. Fascinerande. Lite som deras svar på våra luciatåg, va?
Kommentarer
Postat av: Anonym

Å vilka härliga bilder. Jag blir så sugen på en resa ”i Siris fotspår”... Laos, Vietnam... ja ungefär samma rutt som ni åkt. :)

I morgon kommer släkten på fettisdagsbullskalas och vi kommer att sakna dej. Kram

Ps. Mer bilder, mer bilder!

2015-02-19 @ 13:38:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0