Mopperevanschen

Idag gjorde jag revansch åt Siri 15 år som aldrig tog moppekort (pga en lagändring 14 dagar innan femtonårsdagen som gjorde det svårare och 15 ggr så dyrt). Vi hyrde varsin moppe och gav oss iväg för att utforska södra delen av ön: Pepparodlingen, stranden Sao Bai och långa fina grusvägen längsmed öns västra kust.

Solen började gå ner när vi körde längsmed kusten hem, och färgerna var fantastiska. Det var ett riktigt high light. Bred, röd grusväg och bara en smal palmremsa mellan vägen och vattnet. Och på den lilla remsan kom ibland ett litet enkelt skjul/hus där någon bodde. De verkade ha det så fint, fast att det vad så primitivt. I havet utanför låg vad jag antar är deras fiskebåtar, och medan solen gick ner gick de omkring utanför huset eller låg i sina hängmattor. Och det var alldeles tyst.

Men så lär det inte förbli. Jag är så glad att vi fick se det som det var idag, för om tio år är nog hela den västra kustremsan väldigt annorlunda. På grusvägens högra sida hade stora byggprojekt påbörjats. Marken förbereddes för vad som ska bli stora resorts, poolområden och lägenhetshus. Vi hade ju läst någonstans att Phu Quoc är som Phuket för 30 år sedan - jag gissar att ön kan vara på väg åt precis samma håll. Synd. Det stillsamma, glesa liv som fanns längs den där vägen kändes så unikt.
Kommentarer
Postat av: Mostis

Fina bilder!! Jag tycker du ska skriva ett resereportage och sälja kram från mostis K

2015-02-22 @ 08:11:11
Postat av: Rebecca Wahl

åh va fina bilder!

2015-03-03 @ 09:23:37
URL: http://fettmedfoto.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0