Upp på norr

Tänkte egentligen göra norra delen av ön på moppe idag, men det blev inte riktigt så. Vi blev varnade att polisen hade kontroller norrut på förmiddagen och blir man stoppad utan vietnamesiskt/internationellt körkort kan man behöva betala 150 dollar. Då kändes det mer värt att ta en taxi, tyckte vi. 

Sagt och gjort. Det blev privatchaufför. Stannade vid "Forest Walk", en skogspromenad, och vid några olika stränder. Den första var värdelös. Nr 2 var spännande, för den låg väldigt avsides, vid en liten micro-fiskeby, men själva stranden var inte så vacker. Finast var det sista stället vi kom till, den på fotona här nere. Det var en nästan helt folktom strand med en stor seafoodrestaurang. Vattnet var grunt, klart och alldeles stilla.  En bit ut hade de byggt upp små hyddor till fisket och vi såg flera sjöstjärnor. Och så bodde de där i sina enkla hus precis på stranden. Fiskade från frigolit-båtar.

Imorgon åker vi tillbaka till Thailand för att spendera vår sista tid på ön Koh Tao. Det är precis ställen som dessa som jag kommer att sakna med Vietnam. Det kryllar av dem här - genuina och fascinerande små platser - men på de Thailändska öarna är de som bortblåsta. Allt har förstås sina fördelar. Det vietnamesiskt genuina innebär även en massa skräp längs gator och stränder, vilket ska bli rättså fint att slippa.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0