Masterchef

Igår tog jag och Alexandra en kurs i vietnamesisk matlagning! Vi fick välja fem rätter från en meny, och sedan följa med kocken (en liten gullig och blyg 28-årig kvinna som hette typ Jip) ut på marknaden för att handla. Bland ålande fiskar, kötthandlare sittandes mitt i sitt köttberg  och stora grönsakshav hittade vi det som behövdes. Sedan begav vi oss tillbaka till kockens restaurang.

Stället var stängt över nyår, så vi stod vid ett bord med kokplatta mitt i restaurangen. Bara jag, Alexandra och Jip, och runtomkring minglade familj och vänner.

Vi lagade kyckling med citrongräs & chili, "pork in clay pot" (som är riktigt gott), färska vårrullar, fried  noodles med kyckling och en nudelsoppa med seafood. Vårrullarna brukar jag ju göra hemma ibland, men nu har jag lärt mig en ny teknik! Jag är jättenöjd med kursen. Kommer säkert laga allt, utom kanske soppan. Ser verkligen fram emot den där clay poten... Ska testa att göra med både fläskkött och fisk.







Kommentarer
Postat av: Anonym

Säg bara till vad jag ska handla! 🍤🍗🍶🍣🍢🍳🍍🌽?
/ 🙋

2015-02-23 @ 06:31:27
Postat av: Mostis

Ser fram emot nästa kvällsvard som du ska laga till oss!!

2015-02-25 @ 10:11:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0